Web Analytics Made Easy - Statcounter

اکبر شیخ علیشاهی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این میزان محصول از۲ هزارو ۸۳۲ هکتار باغ که عمدتا در شهرستان های ابرکوه و خاتم قرار دارد، برداشت شد که  بخشی از این محصول به روسیه و کشورهای حوزه خلیج فارس صادر شد و مقداری هم به بازارهای داخلی استان های یزد، اصفهان، فارس، تهران و خراسان رضوی عرضه شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اظهار کرد: با توجه به پیش رس بودن محصول زردآلوی ابرکوه، سرمازدگی و وقوع توفان در اواخر اسفند پارسال و اوایل فروردین ماه امسال ، نیمی از تولید این محصول کاهش یافت.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی یزد خاطرنشان کرد: دهستان فراغه ابرکوه به عنوان بزرگترین تولیدکننده زردآلوی استان یزد و حتی نوع زودرس این محصول در کشور است.

شیخ علیشاهی با تاکید براینکه متوسط تولید در هر هکتار ۱۵ تا  ۱۸ تن است ، اظهار کرد: در شرایط مناسب آب و هوایی و بدون حوادث طبیعی در مجموع تولید زردآلو  به ۴۳ هزار تن می رسید.

حدود ۹۰ درصد باغ‌های زردآلو یزد قطره‌ای آبیاری می شود

وی ، ارقام  زردآلوی استان را تخم گردی، فلکه‌ای، خیاری، زرقانی، خانی و محلی ذکر کرد و ادامه داد: ۶۷ درصد زردآلوی استان در ابرکوه تولید می‌شود و با توجه به شرایط کم آبی حدود ۹۰ درصد باغ‌های زردآلوی استان به ویژه شهرستان ابرکوه به صورت قطره‌ای آبیاری می شود.

شیخ علیشاهی خاطرنشان کرد تولید زردآلو در استان از نظر سطح زیرکشت در جایگاه دهم و از نظر میزان تولید در رتبه سوم کشور قرار دارد که این توفیق نتیجه سختکوشی کشاورزان در بهره وری آب، انتخاب ارقام مرغوب و استفاده از دانش روز است.

مدیرباغبانی سازمان جهاد کشاورزی یزد همچنین گفت: بر اثر حوادث طبیعی در سال زراعی ۱۴۰۰- ۱۳۹۹، سه هزار و ۴۳ میلیارد تومان به باغداران استان خسارت وارد شد که این رقم نسبت به مدت مشابه سال قبل بیش از سه برابر افزایش دارد.

وی افزود: این میزان خسارت ناشی از وقوع توفان، سرما و گرمای زودرس بهاره اواخر اسفند ماه ۱۳۹۹ و فروردین ماه سال ۱۴۰۰ است.

به گفته وی بر اثر تغییرات جوی به محصولات پسته ، زردآلو ، بادام ، گردو ، انگور ، انار و آلو استان خسارت زیادی وارد شد .

وی با اشاره به برآوردهای اولیه کارشناسان و میزان خسارت از ۳۰ تا ۸۰ درصد محصول باغ های استان اظهارکرد: به گونه ای که به بر خی باغ های پسته ۱۰۰ درصد خسارت وارد شد وحتی تولید محصول در سال ۱۴۰۱ هجری شمسی را تحت تاثیر قرار داد.

وی خاطرنشان کرد: از ۵۲ هزار هکتار باغ های پسته به ۲۹ هزار و ۸۵۰ هکتار به طور متوسط تا ۵۲ درصد، از هزار و ۸۸۲ هکتار باغ های انگور به ۹۰۰ هکتار تا ۷۰درصد، از پنج هزار و ۹۳۹ هکتار باغ بادام به چهار هزار و ۵۰۰ هکتار ۷۰درصد، از ۲ هزار و ۷۰۰ هکتار باغ های زردآلو به هزار هکتار ۸۰ درصد و از مجموع ۶ هزار هکتار باغ های انار به هزار و ۵۰۰ هکتار تا ۵۰ درصد خسارت وارد شد.
بشترین خسارت باغ های میوه استان مربوط به خاتم است

شیخ علیشاهی بیان کرد: در این مدت بیشترین خسارت باغ های میوه استان به ترتیب مربوط به کشاورزان  خاتم با ۲ هزار میلیارد تومان به هزار و ۷۲۰ هکتار ، مهریز با ۵۵۳ میلیارد تومان به ۶ هزار و ۴۱۰ هکتار ، تفت با ۱۷۰ میلیارد تومان به سه هزار و ۵۰۰ هکتار ، ابرکوه با ۱۴۰ میلیارد تومان به سه هزار و ۵۰۰ هکتار و شهرستان بهاباد نیز با ۸۰ میلیارد تومان به ۲ هزار هکتار است.

مدیرباغبانی سازمان جهاد کشاورزی یزد با تاکید براینکه از سوی ستاد مدیریت بحران استانداری یزد میزان خسارت وارده نیز به نهادهای ذی ربط منعکس شد ، خاطرنشان کرد: این سازمان خسارت وارده را در بخش های باغبانی نیز برآورد و به وزارت جهاد کشاورزی گزارش کرد .

وی تصریح کرد : برای جبران بخشی از خسارت های وارده به باغداران ، دولت نسبت به امهال وام و همچنین پرداخت تسهیلات کم بهره حداقل ۲ ساله کشاورزان خسارت دیده اقدام کند.

از۱۱۲ هزار هکتار اراضی قابل کشت یزد، ۳۲ هزار و ۳۵۴ هکتار (معادل ۲۹ درصد) زراعی و  ۷۹ هزار و ۶۴۶هکتار (معادل ۷۱ درصد) به کشت محصولات باغی و گلخانه ای اختصاص دارد و بخش عمده درآمد کشاورزان یزد مربوط به باغبانی و کشت پسته، انار، زردآلو ، ز عفران و گیاهان دارویی است.

۶۰۶ هزار تن محصول زراعی، ۲۵۵ هزار تن محصول باغی، ۵۸۵ هزار تن محصول گلخانه ای و ۳۹۲ هزار تن  محصولات دامی در مجموع یک میلیون و صد هزار تن محصول حاصل تلاش ۱۱۷ هزار و ۸۰۰ کشاورز، دامدار و بهره بردار تولید محصول کشاورزی ، باغی ، گلخانه ای و دامی استان است.

برچسب‌ها برداشت محصول جهش تولید کشاورزی یزد توفان خشکسالی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: برداشت محصول جهش تولید کشاورزی برداشت محصول جهش تولید کشاورزی یزد توفان خشکسالی میلیارد تومان جهاد کشاورزی یزد هزار و ۵۰۰ هکتار زردآلوی استان هزار تن محصول هکتار باغ شیخ علیشاهی خسارت وارد هزار هکتار وارد شد ۲ هزار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۷۲۸۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشت برنج در ۶۷ هزار هکتار شالیزار مازندران

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: ۱۹۰ هزار و ۸۶۰ هکتار اراضی شالیزاری مازندران تاکنون شخم و شیار و ۱۸۳ هزار و ۵۱۵ هزار هکتار خزانه گیری شده است.   بابک مومنی با بیان اینکه کشت برنج در ۶۷ هزار و ۲۷۱ هکتار مزارع شالیزاری استان تاکنون انجام شده است، افزود: ۴۷ هزار و ۷۵۶ هکتار از این شالیزار‌های بصورت مکانیزه و مابقی به روش سنتی کشت شده است.

او ادامه داد: ۶۰ هزار و ۷۵۵ هکتار از شالیزار‌های استان زیر کشت ارقام محلی رفته و ۶ هزار و ۵۱۶ هکتار نیز به کشت ارقام پرمحصول اختصاص یافته است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: ۲۹۰ تن بذر برنج و ۲۴ هزار و ۸۷۶ تن کود کشاورزیتاکنون بین شالیکاران استان توزیع و ۱۵۸ مورد آزمون خاک انجام شده است.

بابک مومنی با بیان اینکه ۱۷۸ بانک نشاء برنج در استان در حال فعالیت است، افزود: میزان ذخیره آب سد‌های استان ۲۵۶ میلیون مترمکعب و آببندان‌ها ۳۴۰ میلیون مترمکعب است.

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی تولید ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تن محصول بهاره در خراسان رضوی 
  • ساماندهی مراکز مجاز جمع آوری سیب صنعتی د رارومیه
  • صادرات سیب لرستان به روسیه، ترکمنستان و حاشیۀ خلیج فارس
  • عرضه سیب زمینی ایرانشهر به بازار مصرف
  • افتتاح طرح آبرسانی فلارد یک در شهرستان فلارد
  • اتمام رفع تداخلات اراضی در سیستان و بلوچستان
  • کشت ۳۵۰ هکتار گیاه دارویی در شهرستان نهاوند
  • پیش بینی برداشت ۲۰۰۰ تن سیب زمینی در ایرانشهر
  • کشت نیشکر در ۲۹ هکتار از زمین‌های کشاورزی گیلان
  • کشت برنج در ۶۷ هزار هکتار شالیزار مازندران