Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- داد باغداران لیمو ترش در دو شهرستان گچساران و باشت این روزها از دست دلالان و بی تفاوتی جهاد کشاورز بلند شده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یاسوج، یک هزار و 500 هکتار در شهرستان گچساران و یک هزار هکتار باغ لیمو ترش در شهرستان باشت از توابع استان کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد که از این میزان نزدیک به یک هزار و 500 هکتار مثمر بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بی تفاوتی وزارت جهاد کشاورزی به باغداران سبب شده که همه ساله بازار دلالان محصولات مختلف داغ شده و در واقع دسترنج یکساله آنان را چوب حراج بزنند که در پایان فصل حساب و کتاب هزینه و فایده بی معنا باشد.

حسینی از باغداران لیمو ترش شهرستان باشت به تسنیم می‌گوید: هم اکنون لیمو ترش درجه یک به صورت عمده 7500 تومان فروش می‌شود در حالی در گذشته 9500 تومان بود، اما با این تورم در بازار فروش محصول باغداران ارزان شده است.

یک کارشناس حوزه کشاورزی می‌گوید: امروزه تولیدات کشاورزی و محصولات باغی یکی از مهمترین منابع تولید ارز و اقتصاد بدون نفت باید باشد که به دلیل عدم مدیریت علمی و صحیح در این بخش توفیقی حاصل نشده است.

لیمو به عنوان یک محصول استراتژیک در دنیای امروزی چیزی معادل کلیویی 15 هزار تومان برای کشاورز هزینه بر خواهد بود و از طرفی فروش آن نیز چیزی معادل حداقل کلیویی 3 تا 5 هزار تومان برای باغدار آنهم اگر بدون واسطه و دلال بفروش برسد ، درآمد دارد.

وحید محمدی‌تبار افزود: این درآمد ناچیز حتی هزینه حق آبه هر کیلو لیمو هم نخواهد بود یعنی هم استهلاک نیروی انسانی و و هم از بین رفتن منابع آب و خاک برای هیچ و البته ضرر هزینه‌های کاشت، نگهداری، حق آبه، نگهبانی، هرس، پاکنی، سم،کود، کارگر، سبد،کیسه توری،کرایه بار، تفکیک، ضایعات و ... سر جمع برای تولید هر کلیو لیمو ترش حداقل 150 هزار ریال بوده و البته کشاورز توان بیمه کردن را هم ندارد.

روایت تسنیم از رنج "باغداران سی‌سخت"؛ وقتی دلالان چوب حراج به دسترنج کشاورزان می‌زنندآیین نامه اجرایی مالیات واحدهای مسکونی و باغ ویلاهای گران قیمت تصویب شد

وی با اشاره به اینکه از بلایای طبیعی طوفان و سیل و خشکسالی و آفات گیاهی و سزمازدگی که بگذریم یعنی اگر همه این مصائب نباشد و تورم هم نباشد در یک شرایط نرمال باغدار اینهمه ضرر می‌کند چه برسد، ادامه داد: نبود صنایع تبدیلی و سردخانه‌های میوه  و مرکبات و ... نیز بر مشکلات اضافه کرده است.

جهادکشاورزی توپ را به زمین تعاون روستایی انداخت

رئیس سازمان جهادکشاورزی کهگیلویه و بویراحمد می‌گوید: خرید تضمینی نداریم ولی تعاون روستایی را وادار کردیم که محصول باغداران را خرید کنند و انشالله اتحادیه‌ها پای کار هستند.

در حالی الیاس تاج الدینی رئیس سازمان جهادکشاورزی برای پاسخگویی در زمینه قطع دست دلالان محصولات باغی و کشاورزی توپ را به زمین تعاون روستایی می‌اندازد که اسناد رسیده به تسنیم نشان می‌دهد کم کاری از سمت سازمان جهادکشاورزی مشهود است.

مدیر جهادکشاورزی شهرستان گچساران گفت: 800 هکتار باغ لیمو ترش ثمری در شهرستان گچساران وجود دارد که برداشت از این میزان باغ تا پایان مهرماه ادامه دارد.

لیلا عطارزاده بیان کرد: میزان برداشت محصول لیموترش در هر هکتار از باغ‌های شهرستان گچساران 15 تن بوده و پیش بینی می‌شود امسال در مجموع 12 هزار تن محصول لیمو ترش از باغ‌های این شهرستان برداشت و روانه بازار شود.

وی خاطرنشان کرد: تعداد بهره برداران باغ‌های لیموترش در شهرستان گچساران 700 نفر بوده و در فصل برداشت لیمو ترش برای 2 هزار و 500 نفر شغل مستقیم و غیر مستقیم ایجاد می‌شود.

به گزارش تسنیم، روستا‌های کلاغ نشین، بید زرد، پاکوه، امازاده جعفر، آبتوت، لیشتر و آب چیرک از جمله مناطق تولید لیمو ترش شهرستان گچساران بوده و بیشترین ارقام لیموترش این شهرستان لیموی شیشه‌ای است.

 محصول لیموترش گچساران به دلیل کیفیت بالا علاوه بر تامین بازار گچساران به استان‌های همجوار از جمله چهار محال بختیاری، خوزستان، اصفهان و حتی کشور عراق صادر می‌شود. 

انتهای پیام/544/ش

 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: کشاورزی کشاورزی شهرستان گچساران لیمو ترش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۴۸۲۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشت ارگانیک رویکرد جهاد کشاورزی مازندران است

ایسنا/مازندران مدیر جهادکشاورزی شهرستان محمودآباد با بیان اینکه رویکرد جهاد کشاورزی، مصرف بهینه سم، کود و کاهش آلاینده‌های زیست محیطی و تولید محصول سالم و ارگانیک است، اظهار کرد: مبارزه با آفات به روش ارگانیک در کشاورزی مبتنی بر فناوری‌های روز دنیا است و بسیار فناوری پیشرفته‌ای دارد.

محمد هادی زاده در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه برخی افراد کشاورزی ارگانیک را بسیار سنتی و غیرمدرن می‌دانند، افزود: اساس کار در تولیدات کشاورزی باید تامین سلامت مردم بواسطه مصرف فرآورده‌های غذایی سالم باشد. اساس و فلسفه مبارزه با آفات در مجموعه جهاد کشاورزی، استفاده از شیوه‌های مکانیکی و تلفیقی است و اگر این روش‌ها پاسخگو نبود، روش‌های شیمیایی چاره کار است.

هادی زاده با اعلام اینکه ۱۶۵ تن قارچ خوراکی دکمه‌ای در محمودآباد تولید شده است، اظهار کرد: سطح پرورش قارچ خوراکی این شهرستان  ۶۷۰۰ مترمربع بوده و تعداد بهره‌برداران ۱۵ نفر هستند.

مدیر جهاد کشاورزی محمودآباد خاطرنشان کرد: قارچ یکی از سالم‌ترین مواد غذایی است که می‌تواند در ترکیب رژیم غذایی مبتلایان به دیابت قرار گیرد.

این مسئول تصریح کرد: برای کشت زراعی جدید در سال جاری ۲ هزار و ۳۷ تن انواع کود شیمیایی شامل ۱۲۵۵ تن ازت، ۳۵۷ تن فسفات و ۴۲۵ تن پتاس برای بخش کشاورزی محمودآباد تامین و بین کشاورزان متقاضی این شهرستان توزیع شد.

هادی زاده با اظهار اینکه هزینه‌های انجام شده برای تغذیه گیاه در برابر افزایش محصولی که به دست می‌آید، به صرفه است، گفت: برای کشت محصولات کشاورزی در سال زراعی جدید، انواع کود شیمیایی مورد نیاز کشاورزان توسط کارگزاران خریداری شده و در فروشگاه‌های عرضه کود شیمیایی موجود است.

مدیر جهاد کشاورزی محمودآباد با بیان اینکه از محل تسهیلات خط اعتباری مکانیزاسیون کشاورزی در سال گذشته، مبلغ ۱۰۷ میلیارد و ۶۹۴ میلیون ریال به شهرستان محمودآباد تخصیص یافته است، اظهار کرد: متقاضیان برای خرید ۱۰۶ دستگاه تیلر و ۳۵ دستگاه نشاکار ۴ و ۶ ردیفه به بانک معرفی شدند.

وی ذکر کرد : امسال از محل خط اعتباری فاز ۱۱ مکانیزاسیون کشاورزی، تسهیلات با سود ۲۳ درصد و سهم آورده ۲۰ درصد به متقاضیان پرداخت می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نصب تله‌های فرمونی برای پایش آفات در شهرستان بن
  • قلع و قمع ۵۱ فقره تغییر کاربری در محمودآباد
  • نصب تله‌های فرمونی جهت پایش آفات در شهرستان بن
  • عرضه سیب زمینی ایرانشهر به بازار مصرف
  • افتتاح طرح آبرسانی فلارد یک در شهرستان فلارد
  • رفع تداخلات ۲۳ هزار هکتار اراضی ساری
  • گرانی میوه ناشی از ضعف نظارتی دستگاه‌هاست
  • پیش بینی برداشت ۲۰۰۰ تن سیب زمینی در ایرانشهر
  • تولید بیش از ۶۰ هزار تن گندم در کنگاور
  • کشت ارگانیک رویکرد جهاد کشاورزی مازندران است